AKTUELNO

Ministarsto zdravlja će za završne radove na novom hemato-onkološkom odeljenju na Dečijoj klinici u Nišu u narednim danima uplatiti 10 miliona dinara kako bi ono što pre bilo otvoreno, rekao je danas u Nišu ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Prilikom posete toj Klinici ministar je rekao da će novac narednih dana biti uplaćen, kako bi dečija onkologija već krajem aprila počela sa radom.

- Preostaje da se sprovede procedura koja je neophodna da bi objekat bio gotov i da se u njemu nađu deca kojima je pomoć potrebna da se leče. Hoćemo da podržimo dobru volju ljudi koji su uložili svoj trud, ali i novac, pa će država dati svoj udeo u tome - rekao je Lončar.

Prema rečima predsednice Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Jolande Korore prvi pacijenti biće primljeni već u aprilu.

- Radujemo se jako tom danu. Zahvaljujem donatorima, građanima, pojedincima koji su učestvovali i koji su dali veliki deo sebe. Na samom kraju, da finiširamo radove pomoći će i Ministartsvo zdravlja - rekla je Jolanda.

Ona dodaje da će to biti prva bolnica u regionu po evropskim i svetskim standardima i po meri deteta.

- Cilj nam je da svako dete u Srbiji ima najbolje uslove lečenja i nege, jer od samih uslova lečenja zavisi i izlečenje - kazala je ona.

#Zlatibor Lončar

'