AKTUELNO

Na Zemunskom keju 11. maja, 18. maja i 25. maja biće održan humanitarni bazar za pomoć malom Mihajlu.

Mole se svi ljudi koji su u mogućnosti da dođu i pomognu Mihajlu, mihalu koji se bori sa zloćudnim tumorom malog mozga.

Foto: Privatna arhiva

Mali Mihajlo operisan je prvi put u septembru 2023. godine, ali mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, pa je u decembru hitno prebačen u Tursku na novu operaciju!

Podsetimo, Mihajlu je dijagnostikovan zloćudni tumor malog mozga (C71.6 Neoplasma malignum cerebelli lat.sin.)

Simptomi bolesti pojavili su se u vrlo kratkom roku od nedelju dana u vidu jake glavobolje sa povremenim povraćanjem, gubitkom ravnoteže i perifernog vida, potom i krizom svesti nakon čega je specijalističkim i dijagnostičkim pregledima utvrđeno postojanje ekspanzivne lezije u levoj cerebralnoj hemisferi.

1560 NA 303

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, specijalističke preglede, genetske analize, laboratorijske analize, lekove i suplemente, kao i za putne troškove i troškove smeštaja. Da Mihajlo pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Foto: FONDACIJA/BUDI HUMAN

Hitnom operacijom u Klinici za neurohirurgiju UKCS, uklonjena je tumorska promena, a histopatološki nalaz pokazao je da se radi o tipu tumora: Pediatric type diffuse high-grade glioma, NOS. Konzilijum za tumore CNS odlučio je da su potrebne dalje dijagnostičke procedure i da se lečenje nastavlja primenom zračne i hemi terapije.

Autor: