AKTUELNO

Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, obišla je sinoć mesto požara na deponiji "Duboko", kod Užica, gde plamen bukti još od petka.

Naime, veliki požar je izbio na deponiji kod Užica, kada se zapalilo odloženo smeće.

- Večeras sam se na deponiji "Duboko" uverila da se čini sve kako bi se što pre lokalizovao i ugasio požar, zbog kojeg je Užice proglasilo vanrednu situaciju na delu teritorije. Prisustvovala sam i sednici štaba za vanredne situacije kako bi se utvrdili naredni koraci. Želim da zahvalim pripadnicima MUP-a, štabu za vanredne situacije, vatrogasnim ekipama i svima koji vredno rade kako bi obuzdali i ugasili požar. Hvala i svim lokalnim samoupravama koje su ustupanjem mehanizacije obezbedile dodatnu pomoć - napisala je Irena Vujović i dodala:

- Uz vremenske prilike i vetar nije jednostavno, posebno što se požar nalazi naveikoj dubini, preko 15 metara.

Foto: Pink.rs

Kako kaže, ovakve scene i situacije moraju da budu prošlost u Srbiji i dodaje da oni kao Vlada rade na tome da što pre modernizuju regionalne i reciklažne centre širom Srbije.

- Ministarstvo koje vodim radi na rešavanju ovog višedecenijskog i izuzetno kompleksnog problema. Ovaj regionalni centar je prioritet i biće to najmoderniji regionalni centar, u koji će biti uloženo 30 miliona evra, čime ćemo za naredne decenije rešiti problem Užičana - rekla je Vujović.

Kako kaže, raspisaće se tender za izvođača i kreće se u neophodno projektivanje, a pre kraja ove godine kreće rad na ovoj deponiji.

Autor: