AKTUELNO

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da će manifestacija VINSKI MARATON po drugi put biti održana 22. februara na Paliću.

Vinski maraton je manifestacija koja spaja naizgled nespojivo – trčanje, vino, muziku, gastronomiju i namenjena je svima koji žele da se sa porodicom i prijateljima zabave i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu gde ih u prelepo uređenim vinogradima i vinarijama očekuju odlično vino, gastronomski specijaliteti i muzika.

Veliki uspeh prvog Vinskog maratona pokazao je da manifestacija ima potencijal da bude među najvažnijim i najposećenijim u Srbiji. Sutra će na Sajmu turizma biti održana promocija drugog Vinskog maratona.

Promociji će prisustvovati predstavnici organizatora vinskog maratona i JP "Park Palić", koji će vam prezentovati šta ove godine očekuje posetioce na ovoj jedinstvenoj manifestaciji.

Foto: Promo

Iako je prošle godine po prvi put u Srbiji bila organizovana manifestacija ove vrste, na maratonu je učestvovalo više od 1.000 trkača, koji su bili prezadovoljni svim segmentima organizacije trka i propratnih događaja.

Od svog prvog izdanja Vinski maraton je imao međunarodni karakter, tako da su pored trkača iz cele Srbije, na vinskoj stazi trčali i takmičari iz Nemačke, Velike Britanije, Amerike, Turske, Singapura, Češke, Crne Gore, BiH, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

I ove godine će biti organizovane dve trke – Vinska trka (21,1 km) i Trka uživanja (8 km), a kostimirani trkači će pokazati da trčanje nikada nije bilo zabavnije. Posle trka takmičare i sve posetioce očekuju: besplatni koncerti, zabavna takmičenja, degustacije vina, vinske radionice, vožnja vinskim brodom, vinske ture, provod u čardi i vinski piknik.

#Festival

#Palić

#Vino

'