AKTUELNO

Rekonstrukcija mladenovačke Tehniček škole počeće na proleće, pa će novu školsku godinu u septembru 600 đaka te škole započeti u obnovljenoj zgradi, najavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je naveo da će ove nedelje biti raspisan tender za izvođača radova, da bi u aprilu već trebalo da se krene sa radovima, a investiciju vrednu 66 miliona dinara finansiraće Sekretarijat za investicije.

Rok za završetak je pet meseci od početka radova, rekao je Gak i pojasnio da je projektom predviđena adaptacija sprata škole sa rekonstrukcijom elektroinstalacija, kanalizacije i sanacijom svih toaleta.

Kako je saopštila Gradska uprava, Gak je danas sa predsednikom opštine Vladanom Glišićem obišao obišao tu školu na kojoj, kako je rekao, krupnije popravke nisu rađene od osnivanja.

- Za 54 godine zamenjena je samo stolarija. Tako se ne pokazuje volja da imamo uslove za obrazovanje dece - rekao je on.

Nakon Tehničke škole, Gak je obišao i Osnovnu školu "Bisa Simić" u Velikoj Krsni, u kojoj je grupa roditelja inicirala da se osim prostora za predškolce koji već postoji, adaptira i prostor za vrtićke grupe dece jer potreba za tim postoji.

Gak je ukazao da je grad tu da podrži takve primere i da će škola ustupiti dve prazne učionice i kabinet za adaptaciju za najmlađe.

To se, naveo je, u celom Beogradu do sada pokazalo kao efikasan, racionalan i najisplativiji model stvaranja novih mesta u vrtićima.

- Da smo na pravom putu i da smo našli pravi model govori sve veće interesovanje roditelja za vrtiće, pa smo tako sada na istorijskom maksimumu broja upisane dece otkad postoji predškolsko obrazovanje u Beogradu - zaključio je Gak.

#Mladenovac

#škola

'