AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova boravi u dvodnevnoj poseti Azerbejdžanu.

Ministar Nebojša Stefanović će tokom posete Azerbejdžanu sa najvišim državnim zvaničnicima razgovarati o unapređenju saradnje dve države.

-Za nas je važan dolazak kompanija iz Azerbejdžana na srpsko tržište i investicije koje su počele da se realizuju, a ovo je prilika da razgovaramo i o novim ulaganjima - rekao je Stefanović.

Takođe, kako je naveo, u Bakuu će biti reči i o bezbednosnoj saradnji koja bi mogla da unapredi odnose između dva ministarstva unutrašnjih poslova, kako u smislu borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma, tako i svih drugih pitanja koja su od interesa za naše države.

Prvog dana zvanične posete Bakuu ministar Stefanović je posetio spomenik nacionalnog vođe Azerbejdžana Hajdara Alijeva gde je položio venac, a obišao je i spomenik Večni plamen i Aleju Šehida gde je, takođe, položio cveće.

Planirano je da se tokom posete Azerbejdžanu sastane sa predsednikom države Ilhamom Alijevim, predsednikom parlamenta Ogtajom Asadovim i ministrom unutrašnjih poslova Ramiljom Usubovim.

S.M.

#Azerbejdžan

#Nebojša Stefanović

#saradnja

'