AKTUELNO

Studenti će imati priliku da odslušaju predavanja iz oblasti preduzetništva, IT sektora, ali i da uživaju u bogatom i raznovrsnom programu.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević obišao je Naučno-tehnološki park Zvezdara u društvu studenata iz Kosovske Mitrovice kojima je domaćin tokom prazničnih dana u Beogradu.

On je goste sa Kosova i Metohije upoznao sa istorijatom Naučno-tehnološkog parka na Zvezdari i objasnio koncept "fabrike ideja" u koju se ova institucija pretvorila nakon dolaska velikog broja kompanija i mladih ljudi spremnih da izađu na tržište.

- Najbolji studenti prištinskog Univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici su tokom prazničnih dana gosti Beograda i mi smo spremili zaista bogat i raznovrstan program koji obuhvata obilazak kulturno-istorijskih spomenika, muzeja, ali i upoznavanje sa radom Gradske uprave - rekao je Petronijević.

Foto: Grad Beograd

On je naglasio da će studenti iz Kosovske Mitrovice u NTP Zvezdara imati priliku da odslušaju predavanja iz oblasti preduzetništva, ali i IT sektora.

- Prevashodno želimo da im damo informacije o tome na koji način da steknu znanja i veštine koje bi ih učinile potencijalno dobrim preduzetnicima. Najbolje bi bilo kada bismo mogli u svakom gradu da imamo po jedan ovakav "inkubator" koji bi razvijao mlade stručnjake i njihov potencijal, što bi naravno donelo mnoge benefite čitavom društvu - dodao je Petronijević.

Student Prirodno-matematičkog fakulteta Aleksandar Arsenijević rekao je da su utisci izuzetno pozitivni i izrazio zahvalnost domaćinima.

- Uverili smo se nakon ove posete da srpski narod na Kosovu nije sam i da uvek može da očekuje podršku. Zaista smo videli mnogo toga od kada smo došli, a jak utisak na nas ostavio Muzej Nikole Tesle. To je mesto kojeg se samostalno ne bismo setili u obilasku grada - rekao je Arsenijević.

#Kosovska Mitrovica

#Studenti

#Zvezdara

'