AKTUELNO

U Srbiji će danas bizi pretežno sunčano i toplo vreme sa slabim vetrom koji će u košavskom području biti jači. Toplotna vazdušna masa stiže u Srbiju sa severa Afrike.

Prema najnovijoj najavi RHMZ, do sredine aprila biće pretežno sunčano i toplo. Danas će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, a u petak, uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde u brdsko-planinskim predelima je moguća kratkotrajna kiša ili plјusak.

Očekuje sa da će se najniža temperatura kretati od pet stepeni Celzijusovih na jugu Srbije do 15 stepeni u Beogradu, a najviša dnevna od 27 do 31 stepen.

U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo sa umerenim jugoistočnim vetrom. Najniža temperatura kretaće se od 13 do 15, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

Inače, zbog visokih temperatura, danas je na teritoriji cele Srbije upaljen žuti meteo alarm.

Foto: Tanjug

Biometeorološka prognoza

Relativno povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i mentalno nestabilnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi.

Prognoza za naredna tri dana

Sreda

Pretežno sunčano i toplo uz lokalni umeren razvoj dnevne oblačnosti. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, na jugu Banata još pre podne povremeno jak. Pre podne na severozapadu, a do kraja dana i u većini ostalih krajeva biće u skretanju na severni i severozapadni.

Foto: Tanjug

Najniža temperatura od 8 do 17 stepeni, a najviša od 26 do 30 stepeni.

Četvrtak

Pretežno sunčano i toplo uz slab i umeren razvoj dnevne oblačnosti. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni.

Najniža temperatura od 8 do 12 stepeni, a najviša dnevna od 23 do 27 stepeni.

Petak

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Pretežno sunčano i toplo, a uz lokalni razvoj oblačnosti, samo je ponegde u brdskoplaninskim predelima moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 12 stepeni, a najviša od 24 do 29 stepeni.

Do 17. aprila biće pretežno sunčano i toplo. Krajem perioda stiže novo naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom uz pad temperature.

Autor: