AKTUELNO

Odmah sam pomislio da bi bilo dobro uvesti smrtnu kaznu, rekao je za Novo jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije.

Kokanović je, komentarišući slučaj nestanka i ubistva male Danke Ilić, rekao da najpre mora da istakne da je reakcija Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije bila jako dobra i da su veoma profesionalno vodili ceo slučaj.

- Takođe, ceo region je redovno i revnosno izveštavao o ovom događaju i svim pravcima istrage. Nažalost, zatekla nas je tužna vest, jer smo se svi nadali da će devojčica biti pronađena živa. Nadali smo se boljim vestima i prosto je neverovatno da postoje takvi monstrumi koji su u stanju, ako se ispostavi da je istina, da su je na kraju čak i udavili. To je zaista nesvakidašnje i neverovatno - rekao je Kokanović.

Kako kaže, čim je čuo za ovu vest, pomislio je o mogućnosti vraćanja smrtne kazne.

- Želim da prokomentarišem i sistem "Pronađi me" i "Amber Alert", zahvaljujući kojem smo i mi u Sloveniji saznali u prvi mah za ovaj nemili događaj. Svi smo se angažovali, brzo smo se čuli i većina nas je dobila i poruke - rekao je Kokanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Nebojša Obrknežev, magistar naftno-gasnog inženjerstva, rekao je da je ministar Gašić potvrdio da je istraga išla u tri pravca, pa da su sve opcije bile moguće.

- Tako nešto i ishod svega toga, kao i način na koji je urađeni, nikome nije mogao da padne na pamet. Govorimo o veoma kratkom vremenskom periodu, i tu dolazi do svih mogućih sumnji koje su bile izgovorene u prethodnim danima. Telo još nije pronađeno, nadam se da će se pronaći a počinioci najteže kazniti - rekao je Obrknežev.

Kako ističe, ne može da veruje na koji su sve način monstrumi spremni da se ponašaju, kako bi sebe pokrili.

Foto: TV Pink Printscreen

Stevica Deđanski, analitičar, rekao je da niko nije razmišljao da bi ovakvo nešto moglo da se desi. Dodaje, nije se dogodilo da je naišao čovek koji ima neki dosije, da su neki nasilnici.

- To su ljudi koji su živeli tu u blizini, i normalna osoba ne može da pojmi da je ovakvo nešto moglo da se desi. Neverovatno je da ih je otac zaustavio i da su oni prećutali - rekao je Deđanski.

Kako kaže, vrhunac svega je što je jedan od njih učestvovao i u potrazi za detetom.

Autor: