AKTUELNO

Razvod ili ne? - pitanje je koje poslednjih par godina muči jedan bračni par iz Srbije koji, stojeći na životnoj prekretnici potpuno izgubljeno, ne nalazi pravo rešenje u odnosu, najviše zbog svoje male dece.

Svoju komplikovanu porodičnu situaciju otkrio je javnosti muškarac iz Srbije koji je u anonimnoj objavi na Reditu priznao razloge koje on i njegova supruga imaju "za" ali i razloge "protiv" razvoda.

"Razmatramo mogućnost razvoda, s obzirom da nam već godinama nikako ne ide. Ukratko, velika su razmimoilaženja u mišljenjima, načinima kako bi se neke stvari rešile, brzine kojom bi neke stvari rešavali itd itd.. Svesni smo oboje gde smo, a opet, ne možemo da nađemo neki zajednički jezik, da se nađemo na pola puta i slično. Moje pitanje razvod ili ne je više zbog dece. Osam i šest godina.

S jedne strane, da žive sa oba roditelja ima svojih velikih prednosti i čak i razmatramo opciju da živimo zajedno, pravimo se da je sve 'super' (mada ne znam koliko bi bili dobri u tome), zarad njih, dok malo ne odrastu.

Foto: Pixabay.com

S druge strane, meni se čini da će po njih biti loše ako žive s nama i dobiju poruku da odnos između majke i oca koji je ovakav kakav je naš (bez razgovora 2-3 dana zaredom, bez zagrljaja, poljupca, smeha...) je nešto što je potpuno OK i da tako treba i oni kad odrastu. Deluje mi zdravije da shvate da ovako ne valja i da 'mora' razvod, jer 'neke stvari treba popraviti ili zameniti, kada popravka više nije moguća'", napisao je Srbin pa upitao korisnike Redita da podele sa njim koja su to najbolja rešenja za njegovu situaciju.

"Molim vas da ovo ne radite"

Na svoj pitanje dobio je veliki broj komentara, gde se većina složila da je najbolja solucija ipak razvod.

"Ne bih znao šta da ti kažem ali znam jednu stvar sigurno. 'Čak i razmatramo opciju da živimo zajedno, pravimo se da je sve super'- ovo nikako", "Kao neko ko je kao dete prošao kroz razvod roditelja, ovo je najgora opcija. Nezadovoljni roditelji koji se prave da je sve super ima mnogo gori uticaj na decu", " i time što živi sa takva dva roditelja može samo gore uticati na dete", "Kao dete roditelja koji su ostali zajedno zbog dece, molim vas da to ne radite. Odrasla sam u tako toksičnim odnosima, prisustvovala tolikim svađama, netrpeljivosti, pasivnoj agresiji i čemu sve ne. Lepo se raziđite kao ljudi, živite normalan i zdrav odvojen život, verujte mi, deca ce vam biti zahvalna kada odrastu jer nisu bila svedoci vaših partnerskih problema", glasili su samo neki od mnogobrojnih komentara ispod ove objave.

Autor: