AKTUELNO

Neretko se dešava da prevaranti nude tuđe ili čak nepostojeće apartmane, a za depozit traže od 100 do 500 evra, a nakon što novac dobiju više se ne javljaju.

Direktor Jute Aleksandar Seničić je naveo da takvih slučajeva uvek ima.

- Internet je otvorena mreža, na internetu svako može da postavi bilo šta, bilo koju sliku bez ikakve garancije da to njemu pripada. Može nuditi bilo šta, najbolje usluge za najmanje para i da sve to bude prevara - rekao je Seničić za Pink.

Kako je dodao, preporuka je da se to ne radi sa licima koje niste upoznali gde nema nikakvih podataka o tome da li je to što proadju njihovo vlasništvo i da li stvarno postoji.

- Imali smo stotine takvih slučajeva ne samo u Grčkoj nego na mnogim destinacijama, gde su postavljali slike najluksuznijih vila, fenomenalnih apartmana koje su se prodavale po nekim nižim ili po cenama koje apsolutno ne mogu da odgovaraju takvom kvalitetu - istakao je Seničić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, ljudi su verovali da su napravili dobar posao, a onda su shvatili da su ostali i bez novca i bez putovanja.

- U ovakvim situacijama građani mogu da se obrate isključivo policiji, pošto je reč o prevari. Podnosi se krivična prijava i takva situacija se vrlo retko rešava u koris putnika - napomenuo je Seničić.

On je naglasio da je zbog toga bolje putovanja, posebno kada su sa porodicom, organizovati preko agencija ili najpoznatijih portala.

Autor: