AKTUELNO

Došao sam iz škole oko 14 časova, a pola sata kasnije došle su dve ili tri patrole policije. Krenuo sam za njima da vidim šta se dešava i saznao da je dete nestalo.

Ovako je za "Blic" govorio Luka Nikola iz Bora o trenutku kada je nestala devojčica Danka Ilić (2).

Kako kaže, on se kobnog popodneva odmah priključio policiji u potrazi za detetom.

- Bili smo ovde do 22.30 časova. Posle toga je došlo još dvadesetak patrola. Sledeće večeri došla su i dva, tri helikoptera, ali i termovizijski dronovi i psi tragači. Tu su bili baba, mama i deda i Dankin mali brat. Dobro ih znam sve - rekao je Luka Nikola.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić, Google Maps, Privatna arhiva, Pixabay.com

On je podsetio da porodica devojčice živi u Boru i da su u Banjsko polje došli jer u tom mestu imaju vikendicu.

- Oni su došli na pojate. Nadam se najboljem. Molim se bogu da je devojčica živa i zdrava. Najpre smo mislili da je, ne daj bože, pala ili tako nešto, ali ništa od toga - kaže komšija porodice nestale devojčice.

On je potom komentarisao i izjavu Dankine majke o nestanku njene ćerke.

- Svi kažu da je ona otišla da donese vodu iz kuće. Dete nije moglo da propadne u zemlju. Kad sam ja došao, Dankina majka je bila u suzama, kao i baba. Baba je bila baš potresena. Ceo dan je plakala u kolima. Uveče je došla Hitna pomoć i dala joj leka za smirenje zbog visokog pritiska. Kasnije su je odveli u Hitnu - rekao je ovaj mladić.

Na pitanje da li misli da je devojčica možda oteta, kaže da u to veruje 100 posto.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić, Privatna arhiva

- Ako ovde nije, ne znam gde bi mogla da bude. Ova ulica nije prometna. Ne znam kako se to desilo - zaključuje Luka Nikola.

Bager čistio imanje pored kuće

Podsetimo, ispred pojate gde je devojčica Danka Ilić (2) nestala u Banjskom polju kod Bora stigao je bager - mašina kombinirka kako bi policija raščistila imanje koje je prepuno drva i šiblja. Paralelno sa tim, pripadnici MUP ponovo pregledaju šahte i jame u pomenutom naselju. Sve to u cilju pronalaska materijalnih dokaza koji će pomoći u pronalasku Danke. Bager je kasnije prešao i na imanje prekoputa, gde skuplja drveće i grane.

Roditelji opet u policiji

Roditelji nestale Danke Ilić odvedeni su u policiju danas u toku dana kako bi se nastavilo saslušanje koje je počelo juče u policijskoj stanici u Boru povodom nestanka njihove dvogodišnje ćerkice.

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred pojane gde je devojčica nestala pre tačno dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag.

Autor: