AKTUELNO

Mala Danka Ilić (2) nestala je pre dva dana u Banjskom bolju kod Bora. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na pronalasku devojčice, kao i na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa njenim nestankom.

Devojčica je bila sa majkom i starijim bratom, a izgubila se iz vida dok je majka drugom detetu davala vodu.

Bager kod kuće gde je nestala

Kako javljaju mediji, u dvorište kuće gde je nestala mala Danka Ilić danas je stigao bager. Pretpostavlja se da će se čistiti teren oko kuće.

Na licu mesta i vatrogasci

Nakon bagera, stigli su i vatrogasci sa prikolicom, koji će verovatno odnositi stvari i otpad kako bi se kuća raščistila.

Policija je danas u kući koja pripada porodici majke male Danke. Kako saznajemo, u toku je raščišćavanje cele kuće uz pomoć bagera i ljudi. Kuća je u ruiniranom stanju, puna starih stvari i otpada, kao da je niko nije posećivao godinama.

Roditelji od nestanka devojčice u policiji

Roditelji male Danke i dalje se nalaze u policiji. Prema saznanjima medija, otkako je krenula potraga za devojčicom, roditelji se nalaze u policiji i ispituju o svim okolnostima nestanka.

Foto: Facebook.com/Privatna arhiva, Google Maps

Dva dana traje potraga za devojčicom, a odgovora na pitanje šta se desilo sa detetom - nema. Od trenutka kada je majka prijavila nestanak svoje ćerkice, u utorak oko 13.45, odnosno od momenta kada je prvi put u našoj zemlji aktiviran sistem "Pronađi me" istog dana uveče - cela Srbija strepi. Pored nebrojeno pitanja i isto toliko sumnji, među građanima provejava ono najvažnije - kako je dete za svega 15 minuta, koliko je trebalo policiji da dođe i krene u potragu, nestalo, s obzirom na to da nije moglo daleko da ode.

Policija, koja je do juče u 17 časova, bez prestanka, punih 27 sati detaljno pretraživala teren, saopštila je da se "prema dosad prikupljenim saznanjima, devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara". Zato je, navodi MUP Srbije, dobar deo ljudstva povučen sa terena. Prema saznanjima "Novosti", operativni rad na rasvetljavanju nestanka male Danke pokazao je "da istraga treba da ide u novom pravcu", sve dok ona ne bude pronađena.

Sve je počelo u utorak u ranim poslepodnevnim satima, kada je Dankina majka nestanak ćerke prijavila policiji.

- Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Dok sam se okrenula, da sinu dam malo vode, nije je bilo. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala - rekla je neposredno nakon Dankinog nestanka, Ivana Ilić majka devojčice.

Autor: