AKTUELNO

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je danas da je u planu izgradnja nove osnovne škole u mestu Vranić u opštini Barajevo.

Gak je u Barajevu naveo da će ove godine biti završen projekat za izgradnju Osnovne škole "Pavle Popović" u Vraniću gde trenutno postoji samo izdvojeno odeljenje.

- U ovom mestu ima 300 dece i sa tolikim brojem to je opravdana i potrebna investicija. Ovom delu Beograda je potrebna nova škola sa svim uslovima za decu - kazao je Gak.

Prema njegovim rečima prošle godine sredstvima Jedinice za upravljanje projektima na dve škole u Barajevu sanirana je fasada i zamenjena stolarija u šta je investirano oko 8,5 miliona dinara.

Dodao je da tri škole u Barajevu sa izdvojenim odeljenjima pohađa više od 2.500 dece.

Gak je najavio i da je u planu adaptacija prostorija izdvojenog odeljenja u vrtić koji sada koristi prostorije ambulante čime će, kako je rekao, biti rešene tri važne ustanove za građane.

Istakao je da je Barajevo jedna od beogradskih opština bez liste čekanja za vrtiće i da je u toj opštini šest vrtića u kojima boravi više od 630 dece.

Pročitajte još: DAN DRŽAVNOSTI - Škole i vrtići ne rade do ponedeljka!

#Barajevo

#Slavko Gak

#izgradnja

#škola

'