AKTUELNO

U nekom momentu svima nama je potreban dodatni izvor zarade kako bismo povećali svoj prihod i popunili kućni budžet. Zbog toga se trudimo da se što bolje inforimšemo o ponudama za honorarne poslove sa nepunim radnim vremenom. Srećom, danas postoji jednostavan način da se pretraže sve aktuelne ponude za zaposlenje na jednom mestu.

Pogledajte berzu poslova i pronađete inspiraciju

Kao što smo rekli, danas je veoma jednostavno pronaći ponude za zaposlenje zahvaljujući specijalizovanim sajtovima na kojima se oglašavaju poslodavci. Tu su grupisane sve aktuelne ponude, a ono što je dodatna prednost je to što mogu biti lokalno pretraživane. Na primer, ako ste iz Novog Sada ili okoline i želite da pronađete neki honorarni ili sezonski posao, dovoljno je da u pretraživaču ukucate „poslovi Novi Sad“ ili da ovaj grad odaberete u padajućem meniju na sajtu sa oglasima i prikazaće Vam se sve ponude. Osim lokalnog pretraživanja, na ovim sajtovima imate opciju da filtrirate pretragu tako što ćete odabrati oblast rada (administracija, ekonomija, trgovina, turizam, obrazovanje, IT...), stepen stručne spreme, radno iskustvo i vrstu zaposlenja (honorarno, sezonski, za stalno, freelance i slično). Takođe, imate opciju da odaberete da li je posao prilagođen studentima, penzionerima, da li želite da radite od kuće...

Dakle, kako ne biste gubili vreme i listali beskonačno stranica na sajtu, ukucajte poslovi Novi Sad, Beograd, Niš ili neki drugi grad, zatim odaberite vrstu i tip zaposlenja, dodatno suzite pretragu u skladu sa svojim obrazovanjem i veštinama i možete pronaći aktuelne ponude u ovom gradu koje odgovaraju unetim filterima.

Mnogi studenti dele reklamni materijal

Jedan od načina za jednostavnu dodatnu zaradu jeste i deljenje reklamnog materijala. Ovim se najčešće bave studenti jer im je fleksibilno radno vreme, što im omogućava i da prisustvuju predavanjima. Najčešće se prijavljuju preko studentskih zadruga koje im za ovo plaćaju po učinku ili po satu. Treba naglasiti da se i studentske zadruge danas oglašavaju upravo na gore pomenutim specijalizovanim sajtovima za oglase za posao.

Osim što mogu da zarade tako što će da ga dele, mnogi studenti se prijavljuju da rade u firmama koje prave reklamni materija, što je još jedan odličan način za dodatnu zaradu.

Prodaja parfema kao dodatna zarada

Još jedan od načina za ostvarivanje dodatne zarade jeste i prodaja parfema. Ovaj posao ne zahteva puno radno vreme i potpunu posvećenost, može se raditi i kataloški. Osim što prodaja parfema ne zahteva puno radno vreme, dobra strana ovog posla je što se može raditi bilo gde jer ne zahteva neke specijalne uslove.

Freelance poslovi

Za sve koji imaju veštine kao što su pisanje, znanje iz oblasti grafičkog dizajna i slično lako se mogu pronaći dodatni poslovi. Prednost ovih poslova je to što se mogu raditi od kuće, nakon radnog vremena, dok poslodavac može da bude iz bilo kog dela sveta.

Mentorstvo i podučavanje

Poslovi kao što su podučavanje, odnosno držanje privatnih časova su oduvek bili traženi. Ono što je u poslednje vreme veoma popularno je i online mentorstvo. Mnogi ostvaruju dodatnu zaradu i tako što online drže časove jezika i slično. Na sajtovima za traženje zaposlenja se može naći mnogo ovakvih ponuda, pa skoro svako ko ima određeno znanje ili veštine, može da se oproba u tome.

Ovo je samo par primera za to kakvi se dodatni, honorarni poslovi mogu pronaći na internetu. Svako ko je u potrazi za zaposlenjem, stalnim ili povremenim, može redovno da prati ponudu online, a onda i da pošalje svoj CV kako bi bio spojen sa potencijalnim poslodavcem.

Autor: