AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će u nastavku večeri i u toku noći u u većini krajeva biće suvo, na severozapadu Srbije i pretežno vedro, dok se u južnim, istočnim i ponegde u centralnim predelima očekuju kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, dok se na planinama očekuje sneg.

- U nastavku večeri i tokom noći u većini krajeva biće suvo, na severozapadu Srbije i pretežno vedro, dok se u južnim, istočnim i ponegde u centralnim predelima očekuju kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, a u planinskim sneg - navodi se na sajtu RHMZ.

Kako su meteorolozi objasnili, više padavina biće u jugozapadnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji - prosečno od 10 do 20 mm, lokalno i više.

Do kraja marta temperaturne oscilacije
U ponedeljak (25.03.) promenljivo oblačno i sveže, u Vojvodini i istočnoj Srbiji vetrovito. Tokom dana se očekuju i sunčani intervali, ali i kratkotrajna kiša, na planinama kratkotrajan sneg. Najviša temperatura od 10 do 15 °S. Uveče i tokom noći vedro uz slabljenje vetra

U utorak hladno sa prizemnim mrazem

U utorak (26.03.) jutro hladno sa prizemnim mrazem, a lokalno se očekuje i slab mraz na 2 m visine. Tokom dana novo naoblačenje, ali uz porast temperature i pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito u košavskom području i na planinama. Na jugu Banata i u donjem Podunavlju očekuju se i udari olujne jačine. Kratkotrajna kiša se ponegde očekuje posle podne i uveče.

Jaka i olujna košava će duvati i u sredu (27.03.), a u četvrtak (28.03.) vetar će oslabiti i skrenuti na severozapadni pravac. Tokom dana biće toplije, ali uz mestimičnu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Od petka (29.03.) do kraja meseca pretežno sunčano i toplo.

Podsetimo, današnje temperature u delovima Srbije su i za 15 stepeni bile niže u odnosu na jučerašnji dan.