AKTUELNO

Grad Novi Sad i ove godine daje subvencije za kupovinu bicikla u iznosu od 12.000 dinara.

Rok za podnošenje prijave je 27. mart, a krajnji rok za dodelu subvencija građanima je 30. septembar. Pojedinačni iznos za podsticaj za kupovinu bicikla je 12.000 dinara.

Podsetimo, iz Gradske uprave za zaštitu živote sredine nedavno su rekli za Kurir da i ove godine Grad pruža podršku građanima za nabavku bicikla kao ekološko prihvatljivog transporta.

- Ukupna sredstva obezbeđena u budžetu Grada Novog Sada za ovu namenu iznose 20.000.000 dinara. Gradska uprava za zaštitu životne sredine će u narednom periodu raspisati Javni konkurs za izbor udruženja koje će realizovati ovu programsku aktivnost. Na Javni konkurs se mogu prijaviti sva udruženja koja imaju sedište na teritoriji Grada Novog Sada, koja su registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i koja u skladu sa svojim osnivačkim aktom ostvaruju ciljeve u oblasti zaštite životne sredine i/ili promocije biciklizma. Udruženje koje bude odabrano je u obavezi da pripremi i raspiše Javni poziv građanima za podršku nabavke bicikla - kazali su iz Grada i dodali:

- Pojedinačan iznos sredstava koji će se dodeljivati za podršku nabavke bicikla je 12.000 dinara, a ukoliko je cena bicikla manja od ovog iznosa, fizičkom licu će biti uplaćen iznos u visini cene bicikla.

Iz Grada podsećaju i da će uslovi biti kao i prethodnih godina.

- To znači da pravo učešća na Javnom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada i da samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva može dobiti sredstva po ovom Javnom pozivu.

Autor: