AKTUELNO

Mat Ričardson koji vodi Jutjub kanal "Furious Driving", testira široku paletu klasičnih i modernih vozila te održava vlastitu flotu retro modela, a sada je podelio svoja razmišljanja o tome koji bi polovni automobili uskoro trebalo da postanu kolekcionarski primerci pa bi im stoga u nadolazećim godinama vrednost mogla značajno porasti.

U nastavku pogledajte neka od vozila za koje Ričardson veruje da će dospeti među klasike pa savetuje vozače da ulože u njih ako žele uskoro kupiti novi automobil.

Audi A2

Ričardson navodi da je reč o odličnim malim polovnim automobilima koji su se proizvodili od 1999. do 2005. godine.

“Sjajni su”, započeo je Ričardson pa nastavio: “Zadatak je bio napraviti mali, a ne jeftini Audi, koji bi izgledao vrhunski. Ono što volim kod njega je to što je bio znak pametnog dizajna, kao i pomeranja granica kada je reč o proizvodnoj tehnici, a dizajniran je da bude neverovatno lagan i koristan".

Kako prenosi express.co.uk, Ričardson preporučuje upravo Audi A2, najmanji model koji je marka proizvodila tokom kasnih 90-ih i ranih 2000-ih, navodeći da bi to vozilo trebalo biti prvi budući klasik. Ako razmišljate o kupovini ovog automobila, trebalo da to učinite što pre jer mu je već sada cena porasla na oko 5.870 evra.

Ford Ka

Ričardson smatra da bi vozači koji kupe Ford Ka mogli lepo zaraditi na njemu u nadolazećim godinama. Dodaje da je u pitanju mali auto kojeg je jeftino voziti, ali za volanom ćete imati neverovatan osećaj i upravo je ta kombinacija ono što ga čini fantastičnim vozilom.

Fiat Multipla

Ričardson tvrdi da one koji razmišljaju o kupovini ovog automobila ne bi trebali dopustiti da ih obeshrabri ružan izgled vozila te dodaje da bi ovaj primerak uskoro mogao postati kolekcionarski.

- Zvučim malo kontroverzno i ovo će možda biti nepopularna odluka za neke, ali mislim da je ovo definitivno budući klasik jer je tako drugačiji, kazao je Ričardson, dodajući da je ovaj model koji se proizvodio od 1998. do 2004. bio doista ružan.

- Međutim, to je hrabar dizajn, a hrabar dizajn stvara uspomene, naveo je, ističući da će ovaj model svi zapamtiti.

Autor: