AKTUELNO

Na inicijativu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikole Selakovića, a nakon neproverenih informacija koji su se pojavile u medijima, državni sekretar Dejan Antić sastao se u Kragujevcu sa Tomislavom Račićem borcem sa Košara, poznatijem po nadimku "vodnik Plamen".

Na sastanku je utvrđeno da Račić nije socijalno ugrožen niti bez krova nad glavom, već da je u potrazi za zaposlenjem i da je već konkurisao kod određenih privrednih subjekta u Kragujevcu.

"Prošla su vremena s početka 2000-ih kada su srpski borci bili na marginama društva, stigmatizovani i ostavljeni bez brige i podrške sopstvene države. Danas se Srbija ponosi svojim herojima, a naročito onima koji su se našli u prvim borbenim redovima na braniku Otadžbine. Jedan od takvih momaka je i vodnik Plamen iz Kragujevca. Visoko ceneći njegov doprinos u odbrani zemlje i naše kolevke Kosova i Metohije u ime ministra Selakovića i u svoje lično ime zahvaljujem se gospodinu Račiću na odanosti Otadžbini, iskazanom herojstvu i patriotizmu" - rekao je na sastanku između ostalog državni sekretar Dejan Antić.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije i Grad Kragujevac obavezali su se da će gospodinu Račiću pružiti svu neophodnu podršku i pomoć u proceduri priznavanja statusa borca.

Autor: