AKTUELNO

U sklopu otvorenog Sajma turizma u Beogradu, Vrnjačka Banja istakla se kao jedna od vodećih destinacija banjskog turizma Evrope.

Predstavnici ove banje istakli su kapitalne investicije koje su od izuzetnog značaja ne samo za samu banju već i za čitavu Srbiju.

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, predstavio je obilje sadržaja koje ova banja nudi svojim posetiocima i da su kapitalne investicije u Vrnjačkoj Banji od ogromnog značaja za Srbiju.

- Želimo da predstavimo ono što smo uradili u prethodnoj godini. To je prošlogodišnji akva-park, zelene površine, panoramski točak, šetačke zone, crkveno brdo i novi hoteli sa SPA centrima. Takođe, otvorili smo vrata ka planini Goč kao novoj turističkoj destinaciji koja sve više dobija na značaju. Naši gosti, osim što uživaju u našim pogodnostima, sada mogu za samo 15 minuta stići na najvišu nadmorsku visinu na planini Goč - istakao je Đurović.

Foto: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE OPŠTINE VRNJAČKA BANJA/PDJ

Govoreći o infrastrukturnim projektima, Đurović je naglasio da izgradnja autoputa donosi nešto što Vrnjačka Banja godinama nije imala - dobru povezanost sa najvećim gradovima u Srbiji.

- Autoput će omogućiti da se iz Beograda do Vrnjačke Banje stigne za oko sat vremena, što će značajno olakšati dolazak turista. Očekujemo da će ovo biti nezaobilazna stanica na putovanjima turista iz severne i zapadne Evrope - dodao je Đurović.

Saradnja sa hotelijerima takođe igra ključnu ulogu u razvoju turizma Vrnjačke Banje.

Foto: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE OPŠTINE VRNJAČKA BANJA/Aleksandar Nikolić

- Kroz klaster hotelijera, ostvarujemo uspešnu saradnju sa preko 20 izlagača na sajmu, koji imaju investicije u našoj banji. Aktivno osluškujemo potrebe naših gostiju i implementiramo njihove sugestije. Trenutno, Vrnjačka Banja beleži izuzetne rezultate kao najposećenija lokacija u Srbiji - zaključio je Đurović.

Ove investicije i projekti ne samo da će unaprediti turističku ponudu Vrnjačke Banje već će i doprineti ukupnom razvoju turizma u Srbiji, čineći je još privlačnijom destinacijom za posetioce iz zemlje i inostranstva.