AKTUELNO

Porodica i prijatelji Ane Knežević, koja je poslednji put viđena početkom februara u Madridu, i dalje nemaju nikakve informacije o njoj.

Državljanka SAD, koja je udata za Srbina Davida Kneževića, poslednji put je viđena 2. februara ispred vrata stana koji je iznajmila u luksuznom delu Madrida u decembru, a nakon što se rastala od supruga.

Kako je njena najbolja drugarica Sana ranije ispričala, sa Anom je 2. februara razmenila pisane i glasovne poruke, u kojima ju je Ana obavestila da će menjati stan i da je pronašla jedan kojim je oduševljena.

Javila joj je i da će 5. februara otputovati za Barselonu na jedan kongres sa prijateljicom na jedan dan... Te večeri je planirala da ostane kod kuće jer je napolju bilo hladno. Oko 22 sata poslednji put je viđena ispred vrata stana, a onda je nestala i više niko ne zna ništa o njoj.

Foto: PRINTSCREEN/DRUŠTVENE MREŽE

Narednog dana Sani je stigla čudna poruka sa Aninog broja, u kojoj piše "da je upoznala divnog čoveka na ulici i da s njim odlazi na nekoliko dana u vikendicu van grada".

"Tamo je slab domet, čujemo se kad se vratim", napisano je u poruci.

Zabrinuta, Sana je tražila da joj pošalje lokaciju. Bilo joj je čudno da Ana tako nešto uradi, to nikako ne liči na nju. Međutim, na brojne poruke koje joj je poslala, Ana nikad nije odgovorila. Od tad traje neprekidna potraga za njom...

Gotovo čitav Madrid oblepljen je plakatima sa njenim likom. Nasmejana Ana "gleda" sa bandera, bankomata, izloga radnji. Apel za informacije o njoj neprekidno kruže društvenim mrežama. Šef volonterske organizacije koja se bavi potragom za nestalima kaže da su objave pregledane više od 15 miliona puta...

Foto: PRINTSCREEN/DRUŠTVENE MREŽE

Međutim, od Ane i dalje nema ni traga, ni glasa.

Sana je ranije ispričala da je pola sata pre nego što je Ana poslednji put viđena, u njenu zgradu ušao nepoznati muškarac koji je crnim sprejem išarao kamere i interfon. On je iz zgrade izašao oko 21.30... Nekih 30 minuta kasnije stanari su videli Anu, i od tada je nema.

"Policija je ušla u stan, ono što znam jeste da nema znakova premetačina, ništa ne fali, nema znakova da je u stanu bilo borbe", ispričala nam je Sana.

Govoreći o braku svoje prijateljicem Sana je negirala da su se Ana i David rastali zbog nasilja, već je istakla da jednostavno nisu mogli zajedno više.

Prema njenim rečima odluku su doneli još letos i Ana je sve to veoma teško podnela.

Mediji su pisali da je razvod bio stresan. Ubrzo se saznalo da je par vodio nekoliko uspešnih kompanija i da prilikom razvoda treba da podele pozamašnu svotu novca, ali i vredne nekretnine. Piše se da kuća u kojoj su Ana i David živeli na Floridi vredi 900.000 dolara.

Foto: PRINTSCREEN/DRUŠTVENE MREŽE

Iako je, prema Saninim rečima, plan bio da David zajedno sa njom u Madridu traga za Anom, on nije došao u Španiju.

Njegov advokat je naknadno otkrio da je David odlučio da za istragu može da bude mnogo korisniji iz Srbije, gde trenutno boravi.

"Moj klijent nema prijatelje u Španiji, nema rođake u Španiji, niti tamo poseduje bilo kakve nekretnine. Takođe, on ne govori španski jezik. Tako da, ako se od njega očekuje da iznenada odleti u zemlju u kojoj nije bio i da tamo nešto pokuša da uradi ne zvuči baš produktivno", rekao je advokat.

On je naveo i da je njegov klijent bio u kontaktu sa španskim vlastima.

"Razgovarao je sa policijom u Španiji nekoliko puta, a ja sam u kontaktu sa FBI ovde u SAD i dao sam im do znanja da smo tu i voljni da pomognemo na bilo koji način", dodao je advokat.

Foto: Printscreen/X@BrianEntin

David je, prema rečima advokata Kita Padovica, dao španskoj policiji brojne informacije o Ani, poput one o kreditnim karticama, te da je ponudio i da angažuje advokata u Španiji i učini sve što bi moglo da pomogne vlastima da pronađu Anu.

Padovic je istakao i da je David u vreme Aninog nestanka bio u Srbiji i da ni na bilo koji način nije umešan u slučaj.

"On je veoma zabrinut i nada se, kao i svi, da će biti pronađena živa i zdrava", rekao je advokat.

U ovom trenutku nema informacija o tome da je španska policija uspela da uđe u trag muškarcu koji je onesposobio kamere u zgradi u kojoj je Ana živela.

Navodno je Ana u mesecima pre nestanka koristila aplikaciju Bumblee da upoznaje nove ljude. Prijatelji kažu da je policija već stupila u kontakt sa nekima sa kojima se Ana dopisivala. Jedan od njih je negirao da su bili u emotivnoj vezi i naveo je da su bili samo prijatelji.