AKTUELNO

Velimir Remić, pisac i prognostičar globale astrologije kaže da je horoskop države Srbije za 2024. godinu šarenolik.

- U toku ove prestupne, izazovne godine dominiraće šarenoliki aspekti, dakle, biće i iritacija i opasnosti, a biće i onih nekih pozitivnih, lepih vesti koji se najviše odnose na socijalne kategorije stanovništva, o mladinu, mlade, bračne parove i decu - naveo je Remić.

Kako je rekao, kada je reč o horoskopu Srbije za 2024. godinu, jako je važno naglasiti da je sva pažnja i energija zemlja usmerena na južnu srpsku pokrajinu i čuvanje Srba u regionu zbog bezbednostnih nestabilnosti.

- Solarni horoskop Srbije do juna 2024. godine je u Škorpiji, preko puta imamo stelium planeta u Biku, i uvek je sedma kuća polje javnih neprijetelja, odnosi sa onima koji nas ne podnose i tako dalje, te tu, možemo videti, pojačane aktivnosti od strane koga? Pa vidimo Jupiter u opoziciji sa podznakom u Škorpiju solarnoj karti. Jupiter je vladar znaka Strelca. A Strelac je svakako zapadni faktor, te će tu se pojačati pritisi - istakao je Remić i dodao:

U solarnoj karti u prvoj polovini godine Srbija ima Mesec u znaku jarca u Velikom trigonu sa Jupiterom u biku. Mnogo me raduje ovaj aspekt, poštovani gledaoci, jer Mesec je narod, a on će sve više gravitirati ka selima.

Kako je dodao, u fokusu ćebiti obnavljenje davno zapuštenih imanja.

- Mesec su kuće, preci, staro, ruinirano, ruševno ili neupotrebljivo. Tako da će ove kuće po selima koja su zapuštena, napuštena, oživeti i tu će doći do podrške, kao što je bilo u proteklim godinama, podrške države i Ministarstva za brigu o selu. Vidim, da će biti deonete neke hitne mere ili na nekoj telefonskoj sednici ili na hitnoj sednici, da se dodatna sredstva upute ka selima i bračnim mladim parovima, ali i svima onima koji će se iz diaspore vraćati na naše prostore, odnosno u srpska sela - naveo je Remić.

Prema njegovim rečima, od proleća pa nadalje, širom sveta se pali jedan ratni plamen i biće mnogo izazovno, opasno, posebno na severu i istoku Evrope, u Skandinavija, ali i na bliskom istoku, SAD, azijskom području, oko Koreje, Tajvana....

Remić kaže da se u 2024. godini očekuje ekspanzija venčanja i moguće porast natalitete ne samo u ovoj, već i u narednoj godini.

- Klonite se autošovinista, klonite se onih koji mrze sopstvenu zemlju, klonite se onih koji ne vide dalje od društvenih mreža i nekih otrovnjih medija koji su pod kontrolom onih koji mrze sve što je srpsko na prostoru centralnog Balkana. Njima nikada ništa neće biti dovoljno dobro, samo zato što je srpsko, prema tome isključite praćenje onih koji mrze zemlju u koje su rođeni - dodaje on.

Foto: TV Pink Printscreen

Remić je dodao da koliko god u svetlu ovih nestabilnosti delovalo situacija delovala strašno, da nikada neće biti dobro, mi ćemo preživeti, preguraćemo.

- Izrdžaćemo, zbog toga što smo u prošlosti mnogo propatili, ne kažem da ne će biti nestabilnosti, prolaznih kriza, incidenta, ponegde i nekih tragedija, nažalosti, vremenskih nepogoda, ali sve u svemu, dok se veliki budu tumbali preko nas, malih, mi ćemo raditi na sobstojnom razvoju i oživljavanju davno zapuštenih imanja, jer Srbija je riznica hrane i biće, ostrvo spasa u strašnim vremenima koja dolaze na svet - naglasio je Remić i dodao:

A kada kažem strašnim, mislim na bezbednost, ali i na hranu jer će se raditi na tome da ne bude dovojno hrane ili da bude toliko skupa, da će ljudi biti u velikoj panici i nevolji zbog toga i to će podstaći mnoge da baš ove godine zaoru svoje njive i da porade na uspostavljanju nekih štala, obora, sevskih kuća, ambara i da poprave svoje motokultivatore, traktori i tako dalje. Jedvo čekam proleće i one prve zvukove boljoprivrednih mašina koje će se sve glasnije čuti poput jednog rajskog hora širom naše napaćene i predivne zemlje Srbije.

Autor: