AKTUELNO

"Šampioni srca" će učestvovati i u nedelju u drugom humanitarnom Sportskom bazaru koji će u Mikser Hausu okupiti brojne javne ličnosti.

Đaci beogradske Matematičke gimnazije uručili su poklone deci izbeglicama sa Bliskog istoka, smeštenim u Zavodu za vaspitanje dece i omladine na Voždovcu.

Učenici Matemematičke gimnazije, okupljeni u altruističkoj sekciji "Šampioni srca" obezbedili su odeću, šalove, kape i obuću za osmoricu dečaka koji su sami iz Avganistana i Pakistana stigli u Srbiju, a koja prema rečima rukovidoca Centra za smeštaj stranih mladih lica Kristine Ristić u toj instituciji borave više meseci.

Sav prihod od prodaje sportskih dresova, knjiga, ali i drugih dragocenosti namenjen je izgradnji kliničkog odeljenja za decu obolelu od raka u Nišu, a glavni organizatori te akcije Jovan Simić sa predstavnicima đaka Matematičke gimnazije Ivanom Spajć i Jelenom Ivanović posetio decu iz Avganistana i Pakistana.

Simić je u maju u poslednjoj akciji "Asovi za decu" u kojoj su učestvovale najveće zvezde domaćeg fudbala, za istu namenu, prikupio vise od 120.000 evra.

S. P.

#Beograd

#Matematička gimnazija

#Migranti

#Poklon

'