AKTUELNO

U Srbiji je pod uticajem snažnog anticklona i visokog vazdušnog pritiska došlo do stabilizacije vremena, uz vedro i toplije vreme. Ipak, da se nalazimo usred zime podsetiće nas vrlo hladne noći i jutra, uz umeren, ponegde i jak mraz.

Minimalna temperatura spustila se jutros u Srbiji na vrednosti od -10 do -2 stepena , na Kopaoniku i do -12 stepeni. Najtoplije je bilo u Beogradu sa 0 stepeni, dok se na oboru grada jutarnja tempeatura spustila na -4 stepena.

Nakon vedrog i hladnog jutra, današnji dan doneo je Srbiji sunčano i toplije vreme, uz temperature od 5 do 10 stepeni, u Beogradu je 8 stepeni, dok je na planinama i dalje u minusu, Kopaonik meri -3 stepena.

I noć između utorka i srede biće veoma hladna, uz umeren i jak mraz. Minimalna temperatura u većini predela Srbije biće od -8 do -2 stepena, a lokalno će se spuštati i ispod -10 stepeni, na Pešteru i na višim planinama i do -12 stepeni. U nižim predelima najhladnije će biti u centralnim, zapadnim i jugoistočnim predelima Srbije.

Foto: RINA

Inače, sutrašnji dan biće preslikan današnjem, pa će uz sunčano vreme maksimalna temperatura biti od 5 do 10 stepeni, u Beogradu do 8 stepeni.

Hladno jutro očekuje se i u četvrtak, ali uz znatno blaži mraz. Tokom dana očekuje se toplije, uz postepeno povećanje oblačnosti.

Maksimalna temperatura biće od 8 do 14 stepeni, u Beogradu do 10 stepeni.

Petak će doneti naoblačenje, ali i osetno toplije jutro, pri čemu će mrazevi izostati, pre svega na severu i severoistoku Srbije, jer u u tim predelima već ujutro može biti kiše.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Tokom dana biće malo hladnije, temperatura od 5 do 10 stepeni, a padavine koje se budu premeštale od severa ka jugu će slabiti, u mnogim predelima i izostati.

Kako se za vikend očekuje razvedravanje, vedra jutra ponovo će doneti mraz, ali on neće biti intenziteta kao ovih dana.

Tokom dana osetno toplije vreme, uz temperature od 10 do 15 stepeni, lokalno u nedelju i do 17-18 stepeni.