AKTUELNO

Na pojedinim deonicama najopterećenijih putnih pravaca I prioriteta održavanja, ima snega do pet centimetara i kolovoz je vlažan, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće Putevi Srbije.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Deonice na kojima ima snega su Divljaka - Ivanjica - Javor, kao i Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Valjeva.

Na državnim putevima II prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara, Užica i Vranja i takođe je preporučena oprezna vožnja.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:

II A-175 Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, preko Divčibara
II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik
II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica
II A-197 Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana
II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo
II B-409 Kumanica - Gleđica
II A-210 Kopaonik - Rudnica
II A-211 Kopaonik - Jaram
II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica