AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su M. M. (45), lekara Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi.

- Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti priveden u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici radi saslušanja, nakon čega će tužilaštvo doneti odluku o predlogu za određivanje pritvora, nadležnom Višem sudu u Sremskoj Mitrovici. Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici će istragu sprovesti u najkraćem roku preduzimanjem svih potrebnih dokaznih radnji radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Njega je porodilja Marica Mihajlović iz Sremske Mitrovice optužila za akušersko nasilje nakon kojeg je njena beba preminula. Ona je ceo svoj slučaj opisala na svom "Fejsbuk" nalogu, a potom podelila fotografije iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

Doktor sam otišao u policiju, tražio zaštitu

Doktor M.M. koga je Marica Mihajlović (26) krivi za smrt bebe i optužuje za akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, otišao je sam u policiju.

- M. M. je došao u policiju i prijavio da se plaši za svoju bezbednost zbog optužbi na njegov račun nakon što je porodilja na svom Fejsbuk profilu objavila detalje tragedije čiji je, navodno, pomenuti doktor vinovnik. Napravljen je zapisnik, ali je policija procenila da nema potrebe da se M. M. stavi pod zaštitu odnosno da mu se odredi obezbeđenje - rekao je za medije izvor upoznat sa celim slučajem.

Porodica sprema tužbu, inspekcija u bolnici

Marica se nada da će neko odgovarati za to što se desilo njoj i njenoj bebi, odnosno za jezivo akušersko nasilje koje je, kako tvrdi, doživela do lekara M. M. u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, o čemu je "Blic" pisao. Ona nam kaže i da njena porodica sprema tužbu protiv nesavesnog lekara.

- Čim dobijemo svu dokumentaciju, odmah ćemo se obratiti advokatu i podneti tužbu, a još ćemo videti da li samo protiv doktora koji nam je to učinio ili još nekoga. Sve zavisi od tog izveštaja, koji čekamo iz Dečije bolnice u Novom Sadu - objasnila nam je uplakana Marica.

Zaštitnik građana: Tome mora da se stane na put

Zoran Pašalić, zaštitnik građana, pozvao je danas sve žene koje su se tokom poslednjih šest meseci suočile sa neadekvatnim lekarskim pristupom tokom porođaja, od njegove pripreme do izlaska iz bolnice, da se obrate toj instituciji.

Zaštitnik građana ističe da će se na taj način stvoriti uslovi za utvrđivanje odgovornosti u pogledu nesavesnog postupanja prema porodiljama u ginekološko-akušerskim zdravstvenim ustanovama, bilo da je reč o verbalnom nasilju ili medicinskom nemaru.

- Tome se mora stati na put, jer zbog pojedinačnih slučajeva svi plaćaju cenu, i pacijenti i medicinska struka - rekao je Zoran Pašalić.

Porađao žene i vređao ih?

Čak tri porodilje su u poslednja dva dana optužile doktora M. M. za užasno akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Dve od njih su doživele ono najgore - smrt bebe nakon porođaja - a jedna od porodilja je o tome i javno govorila.

Autor: