AKTUELNO

Potreba za bržim načinom izgradnje objekata koji imaju kvalitetnu i efikasnu izolaciju, a pri tom su i ekonomični, razlog je što preduzeća koja se bave postavljanjem podnih i zidnih obloga imaju pune ruke posla.

Prema podacima jedne bonitetne kuće, u Srbiji posluje 4.604 registrovanih firmi čija je delatnost upravo postavljanje podnih i zidnih obloga.

PROCVAT U POSLEDNJIH 5 GODINA

Prema rečima jednog od vlasnika preduzeća za postavljanje podnih obloga, kako je tokom poslednjih pet godina došlo do procvata u sektoru nekretnina i građevinarstva, tako je stigao i rast cena, pre svega materijala.

- Većina firmi je poslednje dve godine morala da nadoknađuje gubitke koje smo svi pretrpeli za vreme pandemije. Posla srećom ima, ali su tu i problemi kao što je nedostatak radne snage i poskupljenje materijala, što je dalje uslovilo i generalno rast cena u sektoru - objašnjava naš sagovornik.

On tvrdi da na tržištu Srbije posluje veliki broj firmi koje nude različite proizvode, koji su po kvalitetu takođe drugačiji, ali novija gradnja ipak ima sve više standarde.

- Gradi se dosta, ali su i materijali koji se upotrebljavaju sve bolji u smislu da kupci sada traže da uz dugotrajnost i kvalitet materijali poseduju i efikasnu izolaciju - navodi stručnjak za postavljanje podnih obloga.

Autor: