AKTUELNO

Ministarstvo turizma je odmah po saznanju da su se pojavili oglasi za prodaju vaučera za odmor u Srbiji, koje su građani dobili besplatno, reagovalo i uputilo dopis MUP-u. Takve objave izazivaju sumnju o zloupotrebi i prevarnim radnjama kada je reč o subvencijama koje dodeljuje država.

Ovo je danas izjavila pomoćnica ministra turizma Dunja Đenić ističući da je svaki poziv za prodaju, koji su uputili neki građani, potpuno besmislen imajući u vidu da vaučeri još uvek nisu ni odštampani. Osim toga, kako dodaje, svako ko to čini zaista rizikuje da snosi određenu krivičnu odgovornost.

Vrednost vaučera je 10.000 dinara, a kao što su „Novosti“ danas objavile, na društvenim mrežama pojavili su se oglasi u kojima se ovi vaučeri nude po ceni od 3.000 i 5.000 dinara.

- Građani su samo predali zahtev za dobijanje i korišćenje vaučera – navela je Đenićeva.

- Od Pošte su dobili eventualnu potvrdu da je njihov zahtev primljen, ali ne i da je provereno da li oni ispunjavaju uslove. U toku je postupak provere ispunjenosti svih uslova kod podnetih zahteva. Nakon toga kreće štampanje vaučera i oni se dostavljaju na kućnu adresu svakog korisnika koji je za to ostvario pravo.

Ona je rekla da veruje da će biti odobren novi kontigent vaučera za odmor, jer je veliko interesovanje građana, a to će se znati u narednih nekoliko nedelja.

-Više informacija imaćemo od subote pa nadalje, kada vlada bude zasedala i razmatrala budžetske mogućnosti za obezbeđenje sredstava za nove kontigente – kazala je Đenićeva.

Autor: