AKTUELNO

Ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović najavio je danas da će uskoro biti raspisan konkurs u vrednosti od 250 miliona dinara za finansiranje start-ap kompanija.

Popović je tokom posete preduzeću "Mont Stubline" podsetio da je ministarstvo već obezbedilo 100 miliona dinara za finansiranje ženskog inovacionog preduzetništva.

- Za žensko inovaciono preduzetništvo su predviđena sredstva od preko 100 miliona dinara, a uskoro će biti konkurs za još 250 miliona dinara za start-ap, nove kompanije, kao i za one koje već imaju svoju inovacionu delatnost - kaže Popović.

Pre svih, objašnjava on, novi konkurs je namenjen mladima koji žele da se bave inovacijama u okviru malih i srednjih preduzeća.

Obilazeći preduezće "Mont Stubline" iz Obrenovca, koje se bavi proizvodnjom i montažom delova za postrojenja za biomasu, Popović je rekao da je ovoj kompaniji država pomogla da unaprede proizvodnju sredstvima od oko 25 miliona dinara.

Foto: Tanjug

- Želim posebno da naglasim da vlasnici kompanije nisu pripadnici ni jedne političke partije. Mene stranačka pripadnost apsolutno ne interesuje. Interesuju me samo firme koje dobro rade i dobro proizvode - kaže Popović.

Napominje da je razlog zašto se država odlučila da pomogne i ovom preduzeću i taj, što će, kaže, ova firma sredstva uložiti u povećanje broja radnika i povećanje izvoza.

- Ova kompanija praktično svu svoju proizvodnju izvozi u zemlje Evropske unije, a ja ću im lično pomoći da izvoze i u Rusiju - kaže Popović.

Inače, ova kompanija je za projekat "Ekonomični izmenjivači toplote za pasterizaciju organskog otpada" dobilo sredstva kroz Program saradnje nauke i privrede Fonda za inovacionu delatnost u visini od 212.266 miliona evra.

#Nenad Popović

'