AKTUELNO

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, u saradnji sa Centrom dečjih letovališta Beograd i opštinom Obrenovac, tokom zimskog raspusta organizovala je sedmodnevni boravak na Tari za 200 dece u dve grupe.

Deca sa Kosova borave u hotelu Mitrovac na Tari, a obezbeđene su im različite aktivnosti, kao što su škola skijanja, druženje sa animatorima, šetnje.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov kaže da kancelarija kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta života najmlađih.

“Deca su stigla, vesela, dočekali smo ih i nadam se da će ovaj divan ambijent koji je trenutno na Mitrovcu na Tari uveličati čitav njihov boravak, da će sve vreme imati sneg i da će ove zimske čarolije na Tari omogućiti da na kraju kada budu kretali kući imati osmeh na licu što je cilj Kancelarije za KiM“, rekla je za Miladinov.

Deca nisu krila oduševljenje na licima što će provesti raspust na jednoj od najlepših planina.

“Prvi put sam na Tari, jako je lepo, sankamo se, grudvamo, svake večeri imamo žurku”, “Ima puno dece u sobi, imamo svašta da pričamo, jedva čekam da još dolazim ovde”, neki su od utisaka.

Dobrodošlicu deci poželeli su i derektor Centra dečjih letovališta Beograd i gradonačelnik Obrenovca.

“Ugostili smo 100 klinaca zahvaljujući opštini Obrenovac iz centralnog Kosova, iz Pomoravlja i zaista dirljivi trenuci u druženju sa njima. Zaista mi je puno srce kada vidim da KiM ima budućnost zato što imamo zaista divnu decu i ono što nama jeste da brinemo o njima na najbolji mogući način”, kaže Ivan Jegorović, direktor Centra dečjih letovališta Beograd.

“Ono što me raduje jeste da ova deca koja su trenutno na Tari su puna energije, elana i ne bojim se za njihovu budućnost i budućnost KiM, naravno u sklopu Srbije. Ono što je jako bitno jeste da mi moramo zajedno sa Kancelarijom za KiM da brinemo o svakom čoveku dole kako bi imali budućnost na KiM”, rekao je Miloš Stanojević gradonačelnik Obrenovca.

U protekloj godini 2.200 dece sa Kosova bili su učesnici nekih od kampova koje je organizovala Kancelarija za KiM, a kao ističu taj trend nastaviće i u novoj 2024. godini.