AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je gradonačelnika pobratimskog grada Noriča Dejvida Fulmana, a oba zvaničnika su dosadašnju saradnju dugu 29 godina ocenili kao veoma dobru, istakavši da postoji prostor za dalje razvijanje pobratimskih odnosa u oblastima provrede, obrzovanja, kulture i sporta.

Zvaničnici su napomenuli važnu ulogu počasnih građana Novog Sada, Noričana Pitera i pokojne Dajane Bekli, koji su realizovali brojne humanitarne akcije u Novom Sadu i doprineli dobrim odnosima dva grada, navodi se u saopštenju Grada Novog Sada.

Gradonačelnik Noriča čestitao je Vučeviću i Novosađanima predstojeći 270. rođendan Novog Sada, ali i osvajanje važnih titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope.

Sagovornici su se složili da takav status Novog Sada otvara nove mogućnosti za realizaciju zajedničkih poduhvata pobratimskih gradova, dodaje se u saopštenju.

Povelja o bratimljenju između dva grada potpisana je 1989. godine, a potpisali su je upravo Dejvid Fulman i ondašnji predsednik Skupštine Grada Novog Sada Vlada Popović, a 2001. godine, u Noriču je izgrađen most prijateljstva pod nazivom "Novi Sad", i to po uzoru na novosadski Most slobode.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović kao i član Gradskog veća Noriča Alen Voters i počasni građanin Novog Sada Piter Bekli, zaključuje se u saopštenju.

#Miloš Vučević

'