AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), najavio je da će se tokom večeri u pojedinim delovima Srbije zadržati oblačno vreme, povremeno sa snegom, slabog do umerenog intenziteta.

- Tokom večeri i noći zadržaće se oblačno vreme, povremeno sa snegom slabog do umerenog intenziteta. Na području Beograda takođe oblačno, povremeno sa slabim snegom - navodi se u najnovijoj RHMZ najavi.

Zimske službe: Izašlo je 28 ekipa

Gojko Etinski iz JKP “PUT NOVI SAD” rekao je da ekipe koje su na terenima postižu sve.

- Od kad je počeo da pada sneg tokom prethodne noći, negde oko 2 sata smo izašli na terene sa 28 ekipa što se tiče vozila, a od jutros smo uveli i građevinske mašine očekujući da će biti jači talas, ali na sreću nema jakog snega. Ovako kako trenutno pada je dobro za naše radove, tako da sve uspevamo - rekao je.

Meteorolog Sovilj: Potpuni prestanak padavina sutra u toku dana

Meteorolog Slobodan Sovilj rekao je da će sneg padati danas do kraja dana i u toku noći i uz manje povećavanje visine snežnog pokrivača i u nižim predelima i na planinama.

- Potpuni prestanak snežnih padavina očekujemo sutra do sredine dana. Od utorka popodne suvo, ali hladno vreme – temperature u gotovo svim krajevima naše zemlje u minusu, osim u Negotinskoj krajini gde će biti stepen, dva iznad nule - naveo je Sovilj.

Foto: Tanjug AP/Denis Voronin/Moscow News Agency

Sutra ledeni dan

Kako su meteorolozi najavili, sutra, 09. januara, u većini mesta ledeni dan sa dnevnom temperaturom ispod 0 °C, pre podne uz provejavanje slabog snega, posle podne prestanak padavina. Očekuje se lokalna pojava poledice.

U drugoj polovini sedmice očekuju se umereni i jaki jutarnji mrazevi i ponegde magla. Danju umereno oblačno, uglavnom suvo i hladno vreme, u većini mesta sa dnevnom temperaturom oko 0 °C.

Hladno i suvo u sredu

Umereno oblačno, hladno i suvo u sredu. Vetar slab do umeren, istočnih pravaca. Jutarnja temperatura od -8 do -4, a najviša od -2 do 1 stepen.

U četvrtak umereno oblačno sa sunčanim intervalima, hladno i suvo. Vetar slab, promenljiv, na istoku Srbije umeren zapadni.

Autor: