AKTUELNO

Najbrojniji su bili turisti iz Turske, čiji je broj skočio za 50 odsto.

U Beogradu je u oktobru ove godine boravilo 14 odsto više stranih turista nego u istom mesecu prošle godine, a domaćih gostiju bilo je za 12 procenata više, objavila je Turistička organizacija Beograda.

Prema podacima Sektora statistike u Sekretarijatu za upravu, ukupan broj stranih i domaćih gostiju u srpskoj prestonici bio je u oktobru veći za 13 procenata nego lani.

Nakon Turske, slede turisti zatim iz Bosne i Hercegovine, iz Grčke ( koji je bilo više od 95 odsto), Hrvatske  i Crne Gore.

Od početka godine, ukupno 769.034 gostiju je boravilo u Beogradu, što je porast od 12 odsto, od čega stranih 621.495, ili za 12 procenata više, i 147.539 domaćih.

U prvih 10 meseci, najbrojniji su bili gosti iz Turske, Hrvatske, Grčke, Nemačke  i Bugarske. Po brojnosti slede gosti iz BiH, Crne Gore, Italije, Rusije, Rumunije i Makedonije.

Ukupan broj ostvarenih noćenja u periodu januar - oktobar 2016. godine iznosi 1,56 miliona, što je porast za devet odsto, od čega su 1.22 miliona noćenja ostvarili strani tirusti (za 12 procenata više na godišnjem nivou).

S.M.

#Beograd

#Gosti

#Turizam

#Turska

'