AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić pozvao je danas sve Beograđane i goste Beograda da dočekaju Srpsku Novu godinu ispred Hrama svetog Save.

- Plato ispred Hrama Svetog Save i ovoga puta biće mesto gde ćemo zajedno proslaviti srpsku Novu godinu i zato želim da poželim dobrodošlicu svima koji večeras odluče da dođu i proslave ovaj događaj. Uz tradicionalni program i novogodišnji vatromet poželimo jedni drugima da nam i ova godina bude obeležena zajedništvom, dobrim zdravljem i uspehom - kazao je Goran Vesić, saopštio je Sekretarijat za informisanje grada.

Ovogodišnju proslavu srpske Nove godine obeležiće horovi muzičkih škola "Stanković" i "Grocka", muzički program "Shake and Spear", bdenije i moleban kao i tradicionalni vatromet tačno u ponoć.

Takođe večeras, na platou ispred zgrade opštine Zvezdara u Bulevaru kralja Aleksandra za besplatnu zabavu na otvorenom od 20.30 časova biće zaduženi Miligram i Dženan Lončarević.

Do 28. januara u okviru manifestacije "Božićno seoce kod Hrama" za sve posetioce ispred Hrama Svetog Save biće organizovani muzički programi u kojima će učestvovati dečji horovi "Orlić", "Čarolija", "Kralj Petar drugi Karađorđević", "Vocal kids"i drugi, kao i grupa "357", "Nemanja Nikolić trio", Dušan Svilar, "Neverne bebe", Aleksandra Radović, Slobodan Trkulja, Žarko Dančuo, "Sveti Roman" i drugi. Biće organizovane i viteške igre za decu, nastup Svibora, Ruskih bogatira, prikazi ruskih bajki u kripti Hrama, izložba vitraža "Ikonostas svetlosti" i druge manifestacije.

#Doček

#Hram Svetog Save

#Nova godina

'