AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najnovije upozorenje na nevreme sa pljuskom i grmljavinom u Topličkom i Jablaničkom okrugu.

"U narednih sat vremena na području Topličkog i Jablaničkog okruga pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada", navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.

Kiša napravila mini jezera u Nišu

Nevreme praćeno jakim pljuskom i grmljavinom pogodilo je večeras Niš oko 18.45 časova. Za kratko vreme pala je velika količina kiše pa su se na delovima ulica formirala mini jezera.

Jako olujno nevreme praćeno intenzivnim gradom pogodilo je tokom popodnevnih sati sela u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca. Desetominutnu grad veličine lešnika koji je pogodio bio je dovoljan da, prema rečima meštana, ošteti rod jabuka i to pred samu berbu

RHMZ objavio je upozorenje da se posle podne očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom u pojedinim delovima Srbije, uključujući i Beograd. Kako piše na sajtu RHMZ, posle podne na području zapadne i jugozapadne Srbije, a uveče i tokom noći i na području srednjeg i južnog Banata, Podunavskog okruga, delovima Braničevskog okruga i Šumadije, lokalno se očekuju izraženi pljuskovi sa količinom kiše od 10 do 30 mm za kratak vremenski period, grmljavinom, ponegde i kratkotrajnom pojavom grada.

#Nevreme