AKTUELNO

U Srbiji se sve prašta, ali uspeh i nasleđe malo teže. Da je ovo tačno potvrđuje i ova priča - sestra je iskopala jamu rođenoj sestri tako što je lišila poslovne sposobnosti, a sve zbog toga što su otac i majka celokupno nasleđe ostavili drugoj ćerki. Ovo je tek početak tragdije Željka Rajkovića.

Njemu je Centar za socijalni rad oduzeo dete.

- To se dogodilo 30. januara. Došli su radnici Centra za socijalni rad u našu kuću. Dete je spavalo. Rekli su da moja supruga nije sposobna da vodi računa o tom detetu i da prvo moram da je vodom kod psihijatra i neurologa. Oni imaju presudu da je lišena poslovne sposobnosti. Njena sestra je protiv nje pokrenula postupak za povraćaj imovine - rekao je Rajković gostujući u Novom vikend jutru.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, Centar za socijalni rad je od njega "napravio" nasilnika i udaljili me iz kuće.

Ruženka Rajković kaže da je Željko nikada nije tukao i da je sve to izmišljeno zbog imovine. Njoj je dodeljan staratelj iz Centra za socijalni rad.

Foto: TV Pink Printscreen

Advokatica Milena Janković navodi da u Srbiji ima puno lica koja su pod starateljstvom.

- U svom radnom veku nisam čula da je nekom licu koje nema imovinu oduzeto starateljstvo. Kada je Ruženka u pitanju ona nije lišena poslovne sposobnosti, samo joj je uskraćeno pravo da raspolaže imovinom i polovinom penzije. To je postupak koji je bio 2010. godine. Mi smo od suda tražili da se proceni njeno zdravstveno stanje. Sudija je doneo rešenje da odluku donese Centar za socijalni rad, a nakon žalbe je određno da se uradi veštačenje u Zatvorskoj bolnici pri Okružnom zatvoru. 27. 7. 2023. godine Okružni sud u Staroj Pazovi primio je njihovo mišljenje u kojem se navodi da je Ruženka poslovno sposobna i da može da brine i o imovini i o detetu - kazala je Janković.

Foto: TV Pink Printscreen

Ukazala je na blisku saradnju tamošenjeg suda i Centra za socijalni rad.

- Oni Ruženku praktično drže u družničkom ropstvu, jer odluka nije doneta nakon veštačenja, niti izvršena - naveo Janković.

Autor: