AKTUELNO

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da će 100 najboljih radnika tog Ministarstva biti nagrađeno sa 10.000 dinara, zahvaljujući podršci Udruženja osiguravača Srbije koji finansira projekat "Čovek godine".

Đorđević je, na svečanosti u Palati Srbija, rekao da je ranijih godina praksa bila da se novac, u iznosu od milion dinara koje dodeljuje Udruženje osiguravača, deli na petoro ljudi koji su dobijali po 200.000 dinara.

Ove godine, dodao je on, rešili smo da nagradimo 100 radnika sa sumom od po 10.000 dinara, što je isto mali broj onih kojima želimo da damo do znanja da dobro rade svoj posao, jer Ministarstvo zapošljava 14.500 ljudi.

Foto: Tanjug

Đorđević je ponovio da je veliko ministarstvo, koje obuhvata brojne sektore i građani osećaju loš rad bilo kog od tih segmenata.

Prema rečima Đorđevića, pojedinim zaposlenima su plate povećane za pet, nekima 10 odsto, ali pored toga što bi zaposleni rekli da su im najveći izazov plate, postoji i problem nedostatka ljudi.

Govoreći o radu centara za socijalni rad i slučajevima porodičnog nasilja koje se nastavilo i u novoj godini, Đorđević je rekao da je problem nastao 2000-tih godina i lošom reorganizacijom tih centara.

Smanjen je broj ljudi, svi su počeli da rade sve, a oni imaju veoma težak posao i moraju da donose odluke "50-50", uvek će biti nezadovoljnih, rekao je Đorđević i istakao da je posao i njega kao ministra da se ove godine omogući da rad centara bude efikasniji i bolji.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović rekao je da je industrija osiguranja u razvoju i da žele da deo svog profita podele sa nekoliko ministarstava, među kojima je prvo Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

Želeli smo da ljudima koji svoj posao rade u teškim uslovima, bave se teškim sudbinama, damo do znanja da se ceni njihov rad, rekao je Jovanović.

#Zoran Đorđević

'