AKTUELNO

Saobraćaj se na putevima u Srbiji večeras odvija bez dužih zadržavanja i prekida uz nešto veći broj vozila na autoputevima u odnosu na prepodne.

Vremenske prilike su i dalje povoljne za putovanje, kolovozi su na većini putnih pravaca suvi, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Smanjena je vidljivost zbog sumaglice na području Kraljeva, Kragujevca, Valjeva i Vranja dok magle ima na području Malog Zvornika i Ljubovije, pa se savetuje oprezna vožnja.

Upotreba zimske opreme obavezna je na svim putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima ka Kopaoniku, Zlatiboru, Tari, Divčibaraima, Staroj Planini, Goču i Vlasini.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Kako se navodi, u 12:00 je otvorena nove naplatna stanice na autoputu Niš- Dimitrovgrad.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, nisu duža od 30 minuta.

U pretprazničnim novogodišnjim i božićnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa mađarske i hrvatske strane.

Zadržavanja su tada često duža od uobičajenih, a u pojedinim danima mogu biti i višesatna, zato je preporuka AMS da se u tim danima koriste granični prelazi koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća.

#Saobraćaj

'