AKTUELNO

Saobraćaj je ove večeri očekivano pojačanog intenziteta, posebno na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima, vikend naseljima, banjama i jezerima, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Veći broj vozila beleži se i na autoputevima.

Zbog očekivano pojačanog saobraćaja i nešto sporijeg prolaska kroz pojedine naplatne rampe, potrebno je da vozači pripreme tačan iznos za naplatu putarine kako bi se ubrzao sam protok vozila, naveo je AMSS.

Očekuje se da će tokom prednovogodišnjeg vikenda saobraćaj biti pojačan i na graničnim prelazima, a najopterećeniji su Horgoš sa Mađarskom i Batrovci sa Hrvatskom.

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, čekanja nisu duža od 30 minuta.

U pretprazničnim novogodišnjim i božićnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa mađarske i hrvatske strane.

Zadržavanja su tada često duža od uobičajenih, a u pojedinim danima mogu biti i višesatna, pa AMS S preporučuje da se u tim danima koriste granični prelazi koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća.

#Granica

#Granični prelaz

#Saobraćaj

'