AKTUELNO

„Uskoro će biti dodeljena i dvehiljadita kuća na selu. Iznenađujuće, sve više je onih iz grada koji kreću put sela, a izjava mladog Mirka Govedarice da je kuća na selu put do savršenog života je za sve nas, bez sumnje ohrabrujuće saznanje“ izjavio je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu prilikom potpisivanja još 151 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u svim krajevima Srbije.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Mirko Govedarica, nakon pet godina podstanarskog života u gradu sa suprugom i dvoje dece od sada će živeti u selu Lazarevo u okolini Zrenjanina. „Želimo da se bavimo voćarstvom i da napravimo uzgajivačnicu pasa, a selo je jedino mesto gde možemo da ostvarimo naše planove “.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Današnjim potpisima na ugovore krov nad glavom obezbeđen je za još 229 ljudi i 103 mališana, a ukupan broj domova koji su preko Programa Ministarstva za brigu o selu dodeljeni širom Srbije bliži se neverovatnom broju od 2.000!

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Nove komšije dobiće žitelji u 90 naselja u 44 opštine u Srbiji.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Željuša u Dimitrovgradu je i dalje jedna od najpopularnijih sela na jugu Srbije, gde se ovoga puta sele i dve mlade prijateljice koje će živeti u kućama jedna do druge.
„Željuša je mesto koje spaja dva grada, priroda je prelepa i radujem se što će moja ćerkica rasti u toj zdravoj sredini. Magistar sam farmacije i radim u struci u apoteci, ali želim da se oprobam i u poljoprivredi.“ izjavila je Jelena Sokolov, jedna od dobitnica sredstava za kupovinu kuće na selu.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Prva komšinica biće joj drugarica Nataša Stančev, koja će se iz Dimitrovgrada preseliti sa sa trogodišnjim sinom „Dugo smo pokušavali da rešimo stambeno pitanje i ovo je stvarno ostvarenje sna. Na četvrtoj godini sam poslovne ekonomije, a planiram da se bavim i računovodstvom onlajn. Radujem se što ima dosta novih porodica koje su se doselile u Željušu“, rekla nam je Nataša.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Zahvaljujući ovom Programu Ministarstva za brigu o selu, samo od početka ove godine 260 seoskih kuća sa okućnicom dobilo je nove stanare. Među današnjim dobitnicima je 80 parova, 16 samohranih roditelja i 55 pojedinaca.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Vojvođanska sela nastavljaju istim tempom da privlače mlade parove. U Bačkom Petrovom Selu, u kom je od početka programa već useljena 61 kuća, sada će stići žitelji u još sedam. Najviše potpisanih ugovora imaju Odžaci, gde će se rasporediti 17 novih vlasnika, a odmah za njima je Kanjiža sa 16 kuća, koja je i u prethodnoj ovogodišnjoj komisiji već dobila 17 novih vlasnika.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Kako su i članovi Komisije potvrdili, od kako je Program pokrenut, prosečno svakog dana stigne 10 do 15 zahteva za kupovinu kuća na selu, a interesovanje ne jenjava, već raste.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Novac se dodeljuje po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2023. godine.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Autor: