AKTUELNO

Na graničnim prelazima i naplatnim rampama nema dužih zadržavanja.

Hladno vreme i vlažni kolovozi ove večeri utiču na pojavu poledice, a samim tim su i uslovi za odvijanje saobraćaja nepovoljni, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Sneg pada u planinskim predelima, na području Zlatibora, Kopaonika i Crnog Vrha, dok je u ostalim krajevima pretežno suvo.

AMSS apeluje na vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Mestimično sa snegom do pet centimetara na kolovozu treba računati na području Ivanjice, Sjenice, Prijepolja, Užica, Pirota i Dimitrovgrada.

Prema informacijama zimske službe Javnog preduzeća "Putevi Srbije" vozače očekuje nesmetano odvijanje saobraćaja na svim deonicama auto-puteva, bez zadržavanja na naplatnim rampama, a slično je na putevima prvog i drugog prioriteta u nižim predelima.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Na teretnim terminalima, na graničnom prelazu "Batrovci" na izlazu iz Srbije, zadržavanja su oko 3 sata, a ova kategorija vozila, takođe na izlazu iz Srbije, čeka oko 2 sata i na prelazu "Gradina" sa Bugarskom.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, navodi se u saopštenju AMSS.

#AMSS

#Put

'