AKTUELNO

Meštani sumnjaju da je i podvodio maloletnicu ometenu u razvoju.

Jedan od osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnje devojčice ometene u razvoju iz sela Ždeglovo je, kako tvrde meštani, devojčicin stric. Od kada se pročulo za zločin selom na jugu Srbije kruže različita nagađanja.

Kazne za silovanje u Srbiji su od dve do 12 godina zatvora, od  tri do 15 godina za silovanje deteta mlađeg od 18 godina i od pet do 18 godina za silovanje deteta mlađeg od 14 godina.

Meštanima kažu da im je nezamislivo da neko to uradi tetetu. Silovatelji su se, kako navode, po selu hvalili kako joj daju grisine, bananice i čips pa ih ne košta mnogo. Takođe se pričalo da je majka devojčice zatrudnela sa jednim od osumnjičenih za silovanje, porodila se pre nekoliko meseci i dete ostavila u porodilištu.

Meštani ukazuju da porodica te devojčice živi u izuzetno lošim uslovima. Prvi komšija kaže da ništa nije znao i kaže da kao komšije nisu bili loši, mada problematični.

U Lebanu su zatečeni i ne mogu da poveruju da se takav zločin mogao dogoditi, te navode da zločince treba oštro kazniti i očekuju da policija odgovorno obaviti svoj posao.

S. M.

#Lebane

#Silovanje

#devojčica

'