AKTUELNO

Na sastanku su konstatovane zajedničke teme koje su osnov za buduću intenzivniju saradnju Srbije i Rusije u oblasti zaštite životne sredine

Na sastanku ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana i ministra prirodnih resursa i ekologije Rusije Sergejem Donskim, danas u Moskvi, pokrenuta je inicijativa za potpisivanje Memoranduma o saradnji između dva ministarstva u narednom periodu.

Kako je saopšteno, dogovoreni memorandum otvara mogućnost za dalju praktičnu saradnju, zasnivajući se na Sporazumu između Savezne Vlade Savezne Republike Jugoslavije i Vlade Rusije o saradnji u oblasti zaštite životne sredine koji je potpisan 1996. godine.

Na sastanku su konstatovane zajedničke teme koje su osnov za buduću intenzivniju saradnju Srbije i Rusije u oblasti zaštite životne sredine, a zaključeno je da je neophodno da se u narednom periodu preduzmu koraci ka postizanju konkretnih rezultata.

U tom cilju, određene su osobe u obe institucije koje će u narednom periodu biti neposredno angažovane na unapređenju saradnje.

U razgovoru su pohvaljeni dobri, prijateljski odnosi između Srbije i Rusije i naglašen je obostrani interes za saradnjom i u oblasti nauke sa akcentom na zaštitu životne sredine.

Trivan je zahvalio na izraženoj spremnosti na saradnju i ukupnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji na njenom razvojnom putu, kao i po pitanju Kosova i Metohije.

Ministar zaštite životne sredine u Moskvi je povodom Druge međunarodne izložbe i foruma EKOTEH.

#Goran Trivan

#Rusija

#ekologija

'