AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i kineski ambasador u Srbiji Li Mančang obišli su danas radove na izgradnji Kineskog kulturnog centra na Novom Beogradu.

Objekat će biti veličine 32.000 metara kvadratnih sa dve podzemne i osam nadzemnih etaža, a investicija je vredna 45 miliona evra, rekao je gradonačelnik. On je podsetio da je kamen temeljac za prvi Kineski kulturni centar na Balkanu postavljen na leto i najavio da će biti završen do aprila 2019. godine.

Ambasador Li Mančang pohvalio je gradonačelnika kao "jednog od najefikasnijih funkcionera u Srbiji", jer, kako je naveo, sve što je dogovoreno u Beogradu, to je i realizovano. Podsetio je i da su prošle godine za trenutno gradilište na Novom Beogradu napravili plan, a da već počinje izgradnja, i najavio da će do kraja iduće godine kulturni centar Kine u Beogradu biti pri završetku.

Foto: Beograd.rs

Takođe, podsetio je da su Srbija i Kina nedavno u Budimpešti potpisale dva važna sporazuma za Beograd - izgradnja toplodalekovoda koji će povezati elektrane u Obrenovcu sa elektranama na Novom Beogradu i Sporazum o završetku primarne kanalizacione mreže i izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom selu. Dodao je da su to ogromni projekti koji nisu mogli biti realizovani bez pomoći kineskih partnera.

#Kinestkikulturnicentar

#Mančang

#Siniša Mali

'