AKTUELNO

Više neće postojati mogućnost da se Agenciji za privredne registre prijava za osnivanje privrednog društva podnese u papirnoj formi.

Prijava za osnivanje privrednog društva, koja se upućuje Agenciji za privredne registre (APR), od 18. maja podnosi se isključivo u elektronskom obliku, objavilo je danas Ministarstvo privrede.

U skladu sa izmenama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre iz 2021. godine, koje je iniciralo Ministarstvo privrede, APR je obavezan da prijave za osnivanje privrednog društva prihvata isključivo u elektronskoj formi, što je u skladu i sa konceptom e-Uprave i digitalizacije poslovanja celokupne privrede, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ovo praktično znači da više neće postojati mogućnost da se Agenciji za privredne registre prijava za osnivanje privrednog društva podnese u papirnoj formi.

Time se, objašnjavaju iz Ministarstva privrede, stvaraju uslovi za smanjenje troškova i vremena za osnivanje društva, unapređuje i proširuje nivo usluga za građane, smanjuje vreme obrade zahteva od strane APR što doprinosi većoj efikasnosti.