AKTUELNO

U Srbiji će ujutro biti slab mraz, po kotlinama i dolinama magla, a tokom dana pretežno sunčano i toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab vetar, u Timočkoj Krajini slab do umeren.Jutarnja temperatura biće od minus četiri do nule, u Timičkoj Krajini oko tri stepena, a najviša dnevna od šest do 12 stepeni.

Na periferiji Beograda ujutro će biti slab mraz i kratkotrajna magla, a tokom dana u većem delu grada pretežno sunčano i toplije.

Foto: Pexels.com

Jutarnja temperatura biće jedan stepen, na periferiji grada oko minus tri stepena, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

U Srbiji će u petak ujutro biti slab mraz, u nižim predelima kratkotrajna magla, a tokom dana pretežno sunčano i toplo. U petak uveče i noću na severozapadu se očekuje naoblačenje s kišom.

U subotu umereno do potpuno oblačno i vetrovito, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Duvaće umeren do jak vetar. Posle podne kiša će preći u sneg najpre u nižim predelima severne i zapadne Srbije, a u nedelju i u ostalim predelima uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

U nedelju posle podne postepeni prestanak padavina.

Biometeorološka prognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu relativno povoljno uticati na hronično obolele, osim na osobe sa srčanim oboljenjima kod kojih su moguće izvesne tegobe. Glavobolja i osećaj malaksalosti su moguće meteoropatske reakcije.

#Prognoza

'