AKTUELNO

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Kirgistana Erlanom Abdildajevom da je u interesu dve države jačanje bilateralnih odnosa i proširenje saradnje na svim nivoima, naročito u oblasti energetike, poljoprivrede i prerađivačke industrije.

Brnabić je istakla da je današnjim potpisivanjem Sporazuma o ukidanju viza učinjen važan korak u produbljenju odnosa dve države, ali da je neophodno uspostaviti redovan dijalog na visokom nivou, kako bi se utvrdile sve moguće oblasti saradnje u obostranom interesu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Na sastanku je zaključeno da postoji prostor za razvijanje trgovinskih odnosa u cilju povećanja robne razmene i investicija, a razmatrana je i saradnja u okviru Evroazijske unije.

Foto: Tanjug

Dve vlade će, sa svojim resornim ministarstvima, u budućnosti intenzivnije raditi kako bi se stvorili povoljniji uslovi za poslovanje kompanija i poslovnih ljudi sa obe strane, rečeno je na sastanku.

Premijerka Brnabić i ministar Abdildajev razgovarali su i o mogućoj saradnji u oblasti kulture i obrazovanja, navedeno je u saopštenju.

#Ana Brnabić

#Srbija

'