AKTUELNO

U februaru je ‪1.139.558‬ domaćinstava ili 36,18 odsto smanjilo  potrošnju električne energije više od pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine i ostvarilo popust za racionalnu potrošnju električne energije.

Popust na februarski račun od 15 odsto ostvarilo je 18 odsto domaćinstava, popust od 20 odsto šest odsto domaćinstava, a najveći popust od 30 procenata iskoristilo je 12 odsto domaćinstava. Odobreni popust za racionalnu potrošnju električne energije iznosi 637,48 miliona dinara.

Najveće smanjenje potrošnje električne energije ostvareno je u Beogradu, Kragujevcu, Loznici, Šapcu, Smederevu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.

- Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović  još jednom je zahvalila građanima što su uvažili apele.Drago mi je što se mesecima unazad jasno vidi da dolazi do promene svesti, da su građani sami shvatili da mogu da menjaju energetski sistem bez velikih ulaganja, samo racionalnom potrošnjom, izjavila je Đedović.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Podsećamo, Ministarstvo rudarstva i energetike donelo je predloge preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije za državnu upravu, jedinice lokalne samouprave, preduzeća u državnom vlasništvu, privredu i domaćinstva.

#Dubravka Đedović

#štednja struje