AKTUELNO

Do kraja marta otvoren je konkurs Vojske Srbije za prijem u specijalne jedinice, na koji se mogu prijaviti svi do 30 godina starosti.

Elita srpske vojske - 72. brigada jedan od stubova naše odbrane. Svoju reputaciju stekli su u najtežim godinama, za vreme ratova na prostorima bivše Jugoslavije. Danas su štit Srbije i stalno su u pripravnosti.

Foto: TV Pink Printscreen

Po prvi put, priliku da postanu deo ove jedinice, imaju i oni koji nisu služili vojni rok.  Kandidati koji zadovolje stroge kriterijume biće upućeni na selektivnu obuku koja se sastoji iz više eliminacionih faza. Najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci.

Foto: TV Pink Printscreen

One koji steknu zvanje pripadnika elitnih sastava Vojske Srbije očekuju obuka i usavršavanje, stimulativna osnovna zarada u iznosu od oko 200 hiljada dinara, kao i rad sa najsavremenijim naoruzanjem.

Foto: TV Pink Printscreen

Osnovna obuka traje 23 dana, a selektivna - deset nedelja, odnosno simbolično 72 dana.

Foto: TV Pink Printscreen

Cilj konkursa je da Srbija do kraja sledeće godine ima oko 5 hiljada specijalaca, a njihova osnovna snaga je brzo reagovanje.

Foto: TV Pink Printscreen

Vojska Srbije danas je jača nego ikada, i to zahvaljujući podršci države, koja ulaže u vojnu opremu i naoružanje, ali i brine o životnom standardu pripadnika vojske.

Foto: TV Pink Printscreen