AKTUELNO

Kao jedina zemlja u regionu Srbija je nedavno dobila svoju prvu srpsku burmu koja je se zbog svog specifičnog dizajna veoma razlikuje.

Naime, i zvanično nakon Rusije Francuske i Engleske i Srbija je kao jedina zemlja u regionu dobila svoju prvu srpsku burmu. Ovaj prsten patentirao je Beograđanin Dragan Simić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Jednog dana mi je palo na pamet da mi, kao tradicionalnom narod sa dugom tradicijom, imamo ove naše burme - rekao je Dragan.

Foto: TV Pink Printscreen

Burma predstavlja simbol vernosti, a poštujući srpsku tradiciju Dragan je stvorio prsten originalnog oblika i savremenog dizajna, koji ne odstupa od naše tradicije i nacionalnih simbola.

Foto: TV Pink Printscreen

- Njena najveća zanimljivost, zašto je prva srpska burma, zato što kada se spoje muška i ženska burma dođemo do naše nacionalne kape šajkače. Može da bude poludrago kamenje, a možda bude i cirkonskosko kamenje i ono je u bojama naše zastave - priča Dragan.

Foto: TV Pink Printscreen

Kao poznati zlatar, iza kojeg je iskustvo od nekoliko decenija, Dragan mladencima savetuje da obrate pažnju prilikom kupovine burmi na udobnost.

Foto: TV Pink Printscreen

Srpska burma svoje kupce ima kako kod nas tako i u zemljama Evrope, a stigla je čak i do i Emirata.

- Najveće interesovanje je u inostranstvu. Tamo s je ljudi prepoznali i dobila je 24 nagrade do sad - istice ovaj zlatar.

Prva i jedina srpska burma je zaštićena posebnim žigom pa svi budući bračni parovi koji je budu odabrali imaće jedinstven komad nakita.